tisdag 29 juli 2014

Stampen

ligger i gamla stan och har funnits sen slutet av 60-talet . I fredags tog Sussie med mig dit, eftersom jag aldrig varit där.. Super mysigt ställe med en härlig stämning.

Själva namnet Stampen kommer utav att stället var pantbank tidigare....

Så här beskriver dom sig själva:

WHAT IS STAMPEN?
Most people would describe it as a cozy historical jazz pub, a gathering place for young and old... spread on 2 floors with 2 fully-stocked bars, 2 stages, a place with daily live music and friendly staff.

Och jag kan bara hålla med och tillägga att även gästerna var gästfria och trevliga.  Här är de flesta stammisar.  Eftersom jag är rökare satt vi en del ute, det finns enbart ett par bord så man sätter sig där det är ledigt...  Vi hamnade bland riktiga stammisar, sådana som hängt här sen stället öppnade. Vi drogs genast in i samtalen.
Normalt sett är man ju van vid att vi svenskar kan vara något inbundna, och inte direkt pratar med folk vi inte känner... Inte på det här stället... här känner man sig direkt välkommen och typ som en i gänget....

Det uttrycktes en viss oro över vad som skall hända med Stampen i framtiden, nu till månadskiftet byter stället ägare, efter 30 år har nuvarande ägare Yousef sålt.  Stammisarna är oroliga att stället skall byta karaktär och inte vara detsamma längre.  De pratade om att idag finns endast Stampen och ett ställe till som också öppnade i slutet av 60-talet, Engelen, som har känslan av kvarterskrog.. Ett ställe där man bara kan vara, umgås, lyssna på livemusik..  
I stort sett dagligen är det livemusik på Stampen, oftast 2 olika band som spelar...

Ni i Fuengirola, som var med på den tiden när 51an hade svensk caseta på Internationella dagarna kommer säkert ihåg bandet som spelade där då, Jump4joy,  dom brukar spela här på Stampen. Och på tal om 51an,  det var precis så det kändes..  ja ni vet ...

Ja, åker ni till Stockholm  eller är där  så är stället helt klart värt ett besök !!

Här kommer en länk till deras hemsida  StampenEn fallen ängel...
 


En himla massa pengarInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kattvakt