lördag 9 februari 2013

St Lucia & Barbados


St Lucia 

Äventyret går vidare och vi anländer till St Lucia 
En väldigt vacker grön ö ..  Jag åkte runt på ön i en öppen jeep, vi åkte genom regnskog, upp och ner i olika dalar då ön är väldigt kuperad.   Mycket vackra vyer  





Enligt en tradition gick Columbus iland på St Lucia just den 13 december 1492 ..

Överallt odlades bananer, och man satte över blå plast på frukterna för att skydda mot solen, här är en bananblomma med frukt 

Vår tur avslutades med Bad i Vattenfall… först vågade ingen, men när en hade börjat kom de andra..  jag också … det var ju därför jag valde just den utflykten, trots lite motstånd tog jag mod till mig och klättrade ut under vattenfallet och hoppade sedan ner i den lilla "sjön"    Härligt !!!      Underbart svalt sötvatten,  har ju bara badat i väldigt salt hittills på denna resan. 



En man från ön sa upp sitt jobb och har tagit till sin livsuppgift att sköta om "trädgården" som han kallade det, han har byggt trapporna för hand, han har små dammar med bland annat näckrosor, en mängd andra blommor som han tar hand om.. och så säljer han naturligtvis drycker såsom rumpunsch och inhemsk öl till oss turister!!  det är väl så han lyckas dra in pengar. 

De här dockorna sys för hand av damerna på ön, sedan säljer de dem längs vägen för 10 dollar, det blir inte mycket i timpeng det inte. Dockorna är dubble-sydda och vänder du på den kommer en annan docka upp i andra färger.  Rosetterna på huvudet talar om om du är singel, gift eller skild…. 



Barbados

Strand dag !!!  




Vattnet var lika underbart härligt som på Antigua.. Ljummet och lent  men väldigt salt.  Jag badade flera gånger och ville nästan inte gå ur vattnet !!  Härligt härligt !!    






Tänk att hyra en liten stuga alldeles vid stranden på en karibisk ö  och så bara vara …..  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kattvakt