måndag 3 december 2012

Olivolje-provning med Morgan Skantz


För ett tag sen var jag på en olivolje-provning hos Next Generation En provning som leddes av Morgan Skantz !! O det är ju lika trevligt varje gång … Morgan har ett sätt som får “publiken” att må bra och får dem dessutom att skratta lite …
Lite kul är det då Morgan har rötter i Västra Karup och jag i Torekov : och nu är det ju bara så att i fotboll då; så finns det ett lag här i världen man absolut inte får förlora mot och det är just Västra Karup ha ha ha ( och det gör vi sällan !!!…. )
För o förklara närmare för er som inte känner till Bjäre, så är Torekov och Västra Karup 2 st små byar tätt intill varandra: Näst gård skulle man kunna säga… och tävlingsinstinkten är på TOPP !!
Men men, trots rötter från Västa Karup är Morgan & Marie väldigt trevliga människor
( Saknar dig här på kusten Marie!!)

här kommer lite bilder från vår olje -provning
 Morgan

olika sorters olja i varje glas .. 3 glas hade olivolja, en av de andra var en svensk olja som jag inte kommer ihåg varifrån men i det hela taget… inge bra,…. den andra var en skitolja, förmodligen raps eller nåt !!
Den allra bästa och godaste oljan heter La Laguna de Fuente de Piedra och den har vunnit pris för o vara Spaniens bästa!!


Här ser man ju tydligt färgerna på de olika oljorna och grönast är bäst !! Så är det bara och naturligtvis visade det sig att den som var grönast var ju den som vunnit priser !!! Och den var helt klart godast och när jag gick hem hade jag köpt 2 flaskor !! ett super-pris för en super-olja !! TACK Morgan för det
Och för er som inte vet så har Morgan & Marie väldigt, väldigt goda viner som dom säljer både här och där …. !!

Här kommer deras hemsida så kan ni gå in o kika lite :

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kattvakt