torsdag 29 november 2012

Lär dig sabrera Cavan !!


Så kul.. mycket roligare och lättare än vad man trodde !! Vi var ganska många som kom till Next Generation idag och fick lära oss hur man ska sabrera en cava eller en champagne … Det gäller att först ta bort etiketter och annat som kan vara ivägen, sen ska man leta upp flaskans svaga punkt. En champagne flaska är i stort sett alltid 2 halvor som är sammangjutna och i den skarven hittar man den svaga punkten.. så det är där man ska börja sikta. Sen ska man ha rätt vinkel, man får inte göra ett halvhjärtat försök och liksom stanna på halva vägen… Vår lärare Fredrik jämförde det med golf… man måste följa hela vägen …. ehh spelar inte golf.. men på nåt sätt ändå förstod man vad han menade …

vi provade alla och faktiskt så klarade de allra flesta det på första andra eller tredje försökte … jag trodde det var svårare än så







2 kommentarer:

  1. Jag bara undrar vad vitsen är att öppna på detta sätt jämfört med att dra upp korken?

    SvaraRadera

Kattvakt