söndag 3 februari 2013

Key West, Florida ... del 2 Hemmingway bodde ett tag i Key West och det syns lite överallt i staden... Huset han bodde i har gjorts om till ett museum och dit var vi och tittade... Att han älskade katter går inte att ta miste på, huset här är ett hus för katter som är en kopia att det stora huset han själv bodde i. Det finns tom en katt-kyrkogård i trädgården ....  Varför vet jag inte, men man fortsätter att ha katter på museet och i dagsläget finns här 48 stycken ....

Den här lilla fann vi i en byrå:Blomma i trädgården 


Sloppy Joes skall ha varit Hemmingways favoritställe och det lever man på idag... Stället är täckt av fotografier och annan info om honom..  

Men det finns ju andra ställen också:Usa´s sydligast punkt ligger här och det är endast 90 miles till Cuba ....


Nedan  en häftig väggmålning vi fann på en sidogata ...


Den här efterrätts-restuarangen fann vi på samma gata.... vi provade dock inte för att se om de talade sanning ... he he


Istället åt vi här : Vi var ner till piren .. De har en speciell plats där man firar solnedgången varje kväll:  med massor av olika uppträden och shower..

Också ett jobb:

2 grabbar showade ordentligt med sina vattenskotrar ......

Dagens lunch bestod bland annat av ostron  Christina ville inga ha så jag fick alla för mig själv  ... Såååå gott !!!Vi gick också till Fjärilsmuseet och tittade på alla färgglada fjärilar..
och det var nog vår i luften....Vi hade tänkt ta en båt-tur men då de var inställda strosade vi runt i hamnen istället :


 Vi hittade denna fågel vid kajen

Kan inte låta bli att lägga upp denna "kopian" en gång till ... visst är det likt  !!
Nyår 2018-2019