tisdag 16 februari 2021

Jag picklar sockerfri rättika

 Jag skall göra en Pad Thai och då kommer jag behöva picklad rättika   Så då jag inte fann det i affären så får jag väl pickla själv .... Men en twist är att den måste vara sockerfri då jag är diabetiker ....... 

Lite om Rättika  :  Rättika är en tvåårig ört, och roten skördas under det första året. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt.[2] Det är den uppsvällda stamknölen, strax ovanför den egentliga roten, som används i matlagningen. Smaken liknar rädisa och kommer liksom hos denna från växtens senapsoljor. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, svartskaliga skarpare än rädisa.



Jag skalade först med en osthyvel och sedan fortsatte jag med
osthyveln och fick fina tunna skivor av rättikan 


Jag blandade alla ingredienser och satte den åt sidan över natten

Här kommer ingredienserna

200 gram rättika 
1 dl socker   ( då jag är diabetiker så använde jag sötströ)
2 dl vatten 
1/2 dl Ättika 12%
lite lime
lite salt 


Så denna picklade varianten av rättika är alltså sockerfri !!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pulkaåkning i Munka Ljungby 25 dec

Vi letar pulka backe i Munka.  Juldagen 2021