lördag 25 juli 2020

Pilpil på spisen En typisk spansk tapas


PilPil på spisen 

Den blev inte så stark som jag tänkt, så jag fegade ur lite vad gäller piripiri 
Nästa gång blir det mer chili i 

Ingredienser:
Ca 20 st Färska räkor
1 st Färsk chili
4 st Piripiri
4st Vitlöksklyftor 
Olja 

Hacka vitlök och den färska chilin i någorlunda stora skivor 
Häll i olja och piripiri samt det hackade 
Hetta upp   
När det är varmt - lägg i de råa räkorna som bör vara 
tinade och torra 
är räkorna blöta så stänker det mer samt tar längre tid att bli färdigt 

Tillsätt gärna lite salt 
Smaka av 

När räkorna är vita är de klara, du kan se att de inte längre är typ genomskinliga... Då är det 
färdigt att förtäras ....  Mums så gott att doppa bröd i denna heta olja .... 


Jag hade som sagt 4 piripiri men det borde varit typ det dubbla, så prova dig gärna fram för 
att finna den hetta på denna rätten som Du tycker om 

Servera med ett gott bröd som du kan doppa ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kattvakt